Spagetti med blomkålkrem, blomkål og kylling


Du trenger (For 1 personer)
  • 300 g  blomkål
  • 45 g spagetti
  • 1 liten kyllingfilet
  • 1,5 ss finrevet parmesan
  • havsalt & nykvernet pepper
  • 1/2 ts kaldpresset rapsolje i kokevann
  • 2 ts jofruolivenolje
  • 1/4 rød chili
  • 1 ss sitronsaft
Slik gjør man:
  1. Kok halvparten av blomkålen i lettsaltet vann og litt rapsolje i 10 min. Blend til en krem med litt vann og sitronsaft og smak til med salt og pepper.
  2. Legg resten av blomkålbukettene i en skål med salt, pepper, og chili, og bland med litt olivenolje. (Kan blande med 4 salvieblader også) Legg i en ildfast form kledd med bakepapir skylt i kaldt vann. Stek på 200 grader i 15 minutter.
  3. Pensle kyllingen med en teskje olivenolje, salte og pepre, og stek gyllen på høy varme, og deretter på middels varme i 5 minutter på hver side.
  4. Kok pastaen al dente i lettsaltet vann. 
  5. Vend pasta med blomkålkrem og parmesan, anrett med kylling og ovnsbakt blomkål.

Næringsinnhold pr. porsjon
Energi          487 kcal
Protein          35,7 g
Fett               19,7 g
Karbohydr     47,8 g
Kostfiber        11,5 g

Kommentarer