Blomkålsuppe med urter og parmesantwill


Du trenger (For 1 personer)
  • 1/4 blomkål
  • en liten bunt basilikum
  • en liten bunt gressløk
  • 2ss revet parmesan
  • havsalt og nykvernet pepper
  • 2 ts kaldpressert rapsolje
  • 1 dl ekstra lettmelk
  • en liten bunt kruspersille
Slik gjør man:
  1. Skær kålen fint, og legg den i  en kjele med 1 ts rapsolje og litt salt. Hell over kokende vann, slik at det så vidt dekker kålen. La det koke i 10 min.
  2. Hell av vannet, men sapr det. Blend suppen med lunken melk, 1 ts rapsolje og kokevannet til det er en fløyelsmyk konsistens.
  3. Smak til med salt og pepper. Hakk en del av krysdderurtene, og behold litt til garnityr.
  4. Legg  parmesanen i rekke på bakepapir på en stekeplate, og sett den i ovnen på 200 grader i ca 5 min til den smelter og er gyllen.
  5. Ta ut twillen med en palettkniv, og avkjøl. 
  6. Anrett suppen med urter og twill.   

Næringsinnhold pr. porsjon
Energi          369 kcal
Protein          23,8 g
Fett               18,6 g
Karbohydr     31,0 g
Kostfiber         7,7 g

Kommentarer