Laks med fullkorn penne og brokkoli


Du trenger (For 1 person)

  • 125 g benfri laks med skinn
  • 40 g fullkornpenne 
  • 300 g brokkoli
  • 2 ts jomfru olivenolje
  • havsalt og nykvernet pepper
  • kaldpresset rapsolje
  • 3 fedd hvitløk
  • 1/4 ts pepperonicini
  • 2 sitronskiver
Slik gjør man:
  1. Pensle laksen med olivenolje. Krydre lett med salt og pepper.
  2. Kok pastaen al dente i passe saltet vann. Kok pasta i rikelig med vann.
  3. Skjær hvitløken i ultratynne skiver. Rist dem i olivenolje sammen med pepperonicini, frem til løken har fått en gyllen farge.
  4. Legg hvitløk og pepperonicini på ett papir for å fjerne fettet. 
  5. Stek laksen på høy varme i ca 3 minutter på hver sider, avhengig av tykkelsen på lakseskiven.
  6. Vend pastaen i hvitløk og chili i pannen.
  7. Legg brokkoli i en kjele. Salte og hell litt rapsolje over, samt kokende vann. Kok opp i ett minutt. Hell av vannet.
  8. Anrett fisken med sitron, brokkoli og pasta med hvitløk og chili.

Næringsinnhold pr. porsjon
Energi          535 kcal
Protein         41,7 g
Fett              23,3 g
Karbohydr    46,1 g
Kostfiber      12,1 g

Kommentarer