Torsk med brokkoli, bønner og hasselnøtter


Du trenger (For 1 person)
  • 200 g torskefilet
  • 200 g brokkoli
  • 100 g ekstra fine grønne bønner
  • 100 g kokte og skrelte mandelpoteter
  • havsalt og nykvernet pepper
  • 15 g ristede hasselnøtter
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts kaldpresset rapsolje
  • 1 ts jomfruolivenolje
  • 1/2 sitron
  • 1 laurbærblad
Slik gjør man:
  1. Kok og skrell potenene og hold dem lune. 
  2. Hakk nøtter krovt og skjør løken i ultrafine skiver. Stek i olivenolje til de er gylne.
  3. Posjer fisken i lettsaltet vann med et laurbærblad i ca 7 min.
  4. Skjær brokkolien grovt og ha dem i en kjele med bønnene. Tilsett salt og drypp lit rapsolje over. Hell over kokende vann og kok opp i va 1 min. Hell av vannet.
  5. Anrett brokkoli, bønner og poteter med hasselnøtthvitløkscrunch, og fisken med rapsolje, sitron og kvernet pepper.

Næringsinnhold pr. porsjon
Energi          521 kcal
Protein          54,1 g
Fett               19,1 g
Karbohydr     39,5 g
Kostfiber        12,0 g

Kommentarer