Grønnkålsalat med eple og posjert egg





Du trenger (For 1 person)
  • 25 g perlebygg
  • 75 g grønnkål
  • 1/2 granateple
  • 1/2 syrlig eple
  • 1/4 agurk
  • 1/2 rødløk
  • 1 liten gulrot
  • 3 halv pekannøtter eller valnøtter
  • 1 egg
  • 1 ts lys eddik
Dressing
  • 2 dl kaldpresset rapsolje
  • 1/2 dl epleeddik
  • 1 ss grov sennep
  • havsalt og nykvernet pepper 


Slik gjør man
  1. Skyll og kok perlebygg og avkjøl.
  2. Skyll, tørk og hakk grønnkål.
  3. Pisk sammen dressingen, og vend kålen i 1 ts av dressingen.
  4. Løsne kjernen fra granateplet, ta ut frøene og skjær eplet i fine terninger. 
  5. Del agurk på langs og fjern kjernen. Skjær i skiver.
  6. Skjær løk i halve ringer og gulrot i skiver. Vend alt i kålen med perlebrygget.
  7. Posjer egget. Kok opp vann og tilsett 1 ts lys eddik, rett under kokepunktet så røres vannet, hakk egget og helli vannet som sirkulerer rundt i kjelen. Etter tre min tas egget opp.
  8. Rist nøttekjernene og strø over.
Næringsinnhold pr. porsjon
Energi          471 kcal
Protein         22,2 g
Fett              18,0 g
Karbohydr    54,8 g
Kostfiber       13,3 g

Kommentarer