Du trenger (For 1 person)
- 25 g perlebygg
- 75 g grønnkål
- 1/2 granateple
- 1/2 syrlig eple
- 1/4 agurk
- 1/2 rødløk
- 1 liten gulrot
- 3 halv pekannøtter eller valnøtter
- 1 egg
- 1 ts lys eddik
- 2 dl kaldpresset rapsolje
- 1/2 dl epleeddik
- 1 ss grov sennep
- havsalt og nykvernet pepper
Slik gjør man
- Skyll og kok perlebygg og avkjøl.
- Skyll, tørk og hakk grønnkål.
- Pisk sammen dressingen, og vend kålen i 1 ts av dressingen.
- Løsne kjernen fra granateplet, ta ut frøene og skjær eplet i fine terninger.
- Del agurk på langs og fjern kjernen. Skjær i skiver.
- Skjær løk i halve ringer og gulrot i skiver. Vend alt i kålen med perlebrygget.
- Posjer egget. Kok opp vann og tilsett 1 ts lys eddik, rett under kokepunktet så røres vannet, hakk egget og helli vannet som sirkulerer rundt i kjelen. Etter tre min tas egget opp.
- Rist nøttekjernene og strø over.
Næringsinnhold pr. porsjon
Energi 471 kcal
Protein 22,2 g
Fett 18,0 g
Karbohydr 54,8 g
Kostfiber 13,3 g
Kostfiber 13,3 g
Kommentarer
Legg inn en kommentar