Grønnkålsuppe med kjøttboller









Du trenger (For 1 person)
  • 100 g karbonadedeig
  • 1/4 grønn chili
  • 30 g perlespelt
  • 100 g grønnkål
  • 50 g persillerot
  • 1/2 løk
  • kaldpresset rapsolje
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 50 g gulrot i staver 
  • 1 ts jomfruolivenolje
  • havsalt og nykvernet pepper 

Slik gjør man
  1. Rør kjøttet med finhakket chili, litt salt og epper. Form til små boller med en ts, og ha i en kjele med vann som nesten har nådd kokepunktet. La ligge i overflaten i ca 5 minutter. Ta dem opp med en hullskje.
  2. Skyll og kok perlespelten
  3. Skjær løk i terninger og fres i 2 ts olje til den er blank og myk. 
  4. Skyll og skjær grønnkålen grovt, tilsett sammen med løken. Spe på med buljong og la småkoke i 7 min. Rør om og smak til med salt og pepper.
  5. Kok staver av persillerot og gulrot i lettsaltet vann med litt rapsolje i 2 min.
  6. Blend suppen.
  7. Anrett suppen med perlespelt, kjøttboller og grønnsaker.
Næringsinnhold pr. porsjon
Energi          482 kcal
Protein         38,3 g
Fett              13,3 g
Karbohydr    62,0 g
Kostfiber      19,3 g

Kommentarer