Gulrotsuppe med ingefær




Du trenger (For 4 personer)

  • 4 gulrøtter
  • 2 poteter
  • 1/4 sellerirot
  • 1 løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss olje
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 3 stk terninger med grønnsaksbuljong
  • 12 dl vann
  • 2dl creme fraiche
  • salt og cayennepepper
  • koriander til pynt
Slik gjør man
  1. Skrell gulrøtter, potetert, sellerirot, løk og hvitkløk. Skjær i mindre biter. Surr grønnsakene i olje i noen minutter.
  2. Tilsett ingefær og la det steke forsiktig.
  3. Ha i buljong og vann og la suppen koke under lokk til gulrøttene er møre. Kjør så i stavmikser til en glatt masse.
  4. Tilsett creme fraiche og smakt til med salt og litt cayennepepper. Pynt med frisk koriander.

Kommentarer