Du trenger (For 1 person)
- 100g rødbeter
- 15g durumhvete
- 1ss ricotta
- 2ss finrevet parmesan
- 1 kvast frisk mynte
- 5g gjær
- 50g fullkornmel
- 1ts ekstra jomfruolivenolje
- havsalt og nykvernet pepper
Slik gjør man
- Stek rødbeten i ovnen i ca 1t i 200 grader på en bunn av salt. Prikk den for å sjekke at den er passe myk.
- Bland gjær i 1ss vann, og rør den med 1,5 ts av totalt 75g. La det stå tildekket i romtemeratur i 30 min. Bland 3ss vann og resten av melet (inkludert en klype salt) og elt til en blank og smidig deig
- Kjevle ut deigen til en sirkel eller firkant. Pensle med olivenolje, og strø parmesan på bunnen.
- Skrell rødbeten og skjær i fine tynne skiver og pynt pizzaen.
- Stek pizza i 230g på stein eller stekplate i ca 10 min.
- Smuldre så over ricotta, pepper og mynteblader.
Næringsinnhold pr. porsjon
Energi 480 kcal
Protein 24,5 g
Fett 16,0 g
Karbohydr 64,1 g
Kostfiber 9,5 g
Kostfiber 9,5 g
Kostfiber 13,9g
Kommentarer
Legg inn en kommentar