Fullkornpizza med rødbeter, ricotta og mynte




 

Du trenger (For 1 person)

  • 100g rødbeter
  • 15g durumhvete
  • 1ss ricotta
  • 2ss finrevet parmesan
  • 1 kvast frisk mynte
  • 5g gjær
  • 50g fullkornmel
  • 1ts ekstra jomfruolivenolje
  • havsalt og nykvernet pepper
Slik gjør man
  1. Stek rødbeten i ovnen i ca 1t i 200 grader på en bunn av salt. Prikk den for å sjekke at den er passe myk.
  2. Bland gjær i 1ss vann, og rør den med 1,5 ts av totalt 75g. La det stå tildekket i romtemeratur i 30 min. Bland 3ss vann og resten av melet (inkludert en klype salt) og elt til en blank og smidig deig
  3. Kjevle ut deigen til en sirkel eller firkant. Pensle med olivenolje, og strø parmesan på bunnen.
  4. Skrell rødbeten og skjær i fine tynne skiver og pynt pizzaen. 
  5. Stek pizza i 230g på stein eller stekplate i ca 10 min.
  6. Smuldre så over ricotta, pepper og mynteblader.

Næringsinnhold pr. porsjon
Energi          480 kcal
Protein         24,5 g
Fett              16,0 g
Karbohydr    64,1 g
Kostfiber        9,5 g
Kostfiber    13,9g

Kommentarer