Du trenger ( 4 personer):
- 1 kg lammekjøtt
- vann
- 3 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 3 dl kremfløte
- 6 poteter
- 2 gulrøtter
- 1 løk
- 1 persillerot
- 1 stilk stangselleri
- 1 purre
- 1 bit sitron
- laurbærblad
- hel pepper
- Dill
- Ha kjøttet i en kjele. Del en løk, en gulrot og 3 laurbærblad og 12 hele pepperkorn. Tilsett vann slik at det dekker kjøttet og la dette koke i en time.
- Rens og kutt grønnsakene i biter.
- I en annen kjele, smelt smør og ha i melet. La det putre i ett minutt og tilsett fløte. Rør godt med en visp.
- Tilsett litt av kraften fra kjøttkjelen. La det koke opp mellom hver gang. Rør godt hver gang væske tilsettes.
- Når sausen har en passe tykk konsistens settes kjelen til side.
- Kok resterende grønnsaker til de er møre. 15-20 minutter.
- Server kjøttet med varm saus, mandelpoteter og rotgrønnsaker, og garner med dill.
Kommentarer
Legg inn en kommentar