Lammefrikasse



Du trenger ( 4 personer):
  • 1 kg lammekjøtt
  • vann
  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 3 dl kremfløte
  • 6 poteter
  • 2 gulrøtter
  • 1 løk
  • 1 persillerot
  • 1 stilk stangselleri
  • 1 purre
  • 1 bit sitron
  • laurbærblad
  • hel pepper
  • Dill
Slik gjør man:
  1. Ha kjøttet i en kjele. Del en løk, en gulrot og 3 laurbærblad og 12 hele pepperkorn. Tilsett vann slik at det dekker kjøttet og la dette koke i en time.
  2. Rens og kutt grønnsakene i biter.
  3. I en annen kjele, smelt smør og ha i melet. La det putre i ett minutt og tilsett fløte. Rør godt med en visp.
  4. Tilsett litt av kraften fra kjøttkjelen. La det koke opp mellom hver gang. Rør godt hver gang væske tilsettes. 
  5. Når sausen har en passe tykk konsistens settes kjelen til side.
  6. Kok  resterende grønnsaker til de er møre. 15-20 minutter.
  7. Server kjøttet med varm saus, mandelpoteter og rotgrønnsaker, og garner med dill.

Kommentarer