Skogsoppsuppe



Dette trenger man (4 porsjoner):
  • 500 g kantareller
  • 200 g sjarlottløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss sitrontimian (timian)
  • 100g smør
  • 2 dl hvitvin
  • 1/2 dl sherry (eller annen hetvin)
  • 1 l kyllingkraft
  • 2 ss maisenna
  • salt, pepper og litt sitronsaft
  • 3 dl pisket krem

Slik gjør man:
  1. Rens og kutt all sopp i små terninger. 
  2. Finhakk sjarlottløk og hvitløk. Smelt smøret og fres løken i ett minutt før man tilsetter soppen. Fres til all soppkraft er kokt inn.
  3. Tilsett hvitvin og sherry, kok opp og la det koke i 3 min. 
  4. Tilsett så kyllingkraft og la dette koke i 15 min.
  5. Jevn suppen med litt maisenna utrørt i kaldt vann og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
  6. Tilsett hakket sitrontimian
  7. Server med pisket fløte

Kommentarer