Dette trenger man (4 porsjoner):
- 500 g kantareller
- 200 g sjarlottløk
- 3 fedd hvitløk
- 2 ss sitrontimian (timian)
- 100g smør
- 2 dl hvitvin
- 1/2 dl sherry (eller annen hetvin)
- 1 l kyllingkraft
- 2 ss maisenna
- salt, pepper og litt sitronsaft
- 3 dl pisket krem
Slik gjør man:
- Rens og kutt all sopp i små terninger.
- Finhakk sjarlottløk og hvitløk. Smelt smøret og fres løken i ett minutt før man tilsetter soppen. Fres til all soppkraft er kokt inn.
- Tilsett hvitvin og sherry, kok opp og la det koke i 3 min.
- Tilsett så kyllingkraft og la dette koke i 15 min.
- Jevn suppen med litt maisenna utrørt i kaldt vann og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
- Tilsett hakket sitrontimian
- Server med pisket fløte
Kommentarer
Legg inn en kommentar