Spagetti con Vongole



 

Du trenger (For 4 personer)

  • 1 liter hjerteskjell
  • 3 finhakkede hvitløksbåter
  • 4 ss olivenolje
  • 4 plommetomater
  • 2 ts finhakket persille
  • 3 ss finhakket basilikum
  • 250 g fersk pasta
  • salt og pepper
  • 6 ss olivenolje
Slik gjør man
  1. Legg skjellene i kaldt vann i 15-20 min. Skrubb og skyll godt.
  2. Surr hvitløken myk i en gryte med olivenolje. Tilsett hjerteskjellene, legg lokk på og kok skjellene til de har åpnet seg.
  3. Kok opp to gryter med vann. En til pastaen og en til forvelling av tomatene.
  4. Snitt et lite kryss i toppen av hver plommetomat og skjør stilken ut. Legg tomatene 10-15 sek under i det kokende vannet og avkjøl deretter raskt i kaldt vann. Flå tomatene, del hver tomat i to og fjern tomatkjernene. Skjer i terninger.
  5. Ha tomater og urter i gryten med skjellene når disse har åpnet seg.
  6. Kok pasta i ca 3 min, tilsett salt og pepper. 
  7. Tilsett olivenolje i pastaen når den er ferdig og bland den med skjellene
  8. Tilsett salt og pepper.

Kommentarer