Du trenger (For 4 personer)
- 1 liter hjerteskjell
- 3 finhakkede hvitløksbåter
- 4 ss olivenolje
- 4 plommetomater
- 2 ts finhakket persille
- 3 ss finhakket basilikum
- 250 g fersk pasta
- salt og pepper
- 6 ss olivenolje
Slik gjør man
- Legg skjellene i kaldt vann i 15-20 min. Skrubb og skyll godt.
- Surr hvitløken myk i en gryte med olivenolje. Tilsett hjerteskjellene, legg lokk på og kok skjellene til de har åpnet seg.
- Kok opp to gryter med vann. En til pastaen og en til forvelling av tomatene.
- Snitt et lite kryss i toppen av hver plommetomat og skjør stilken ut. Legg tomatene 10-15 sek under i det kokende vannet og avkjøl deretter raskt i kaldt vann. Flå tomatene, del hver tomat i to og fjern tomatkjernene. Skjer i terninger.
- Ha tomater og urter i gryten med skjellene når disse har åpnet seg.
- Kok pasta i ca 3 min, tilsett salt og pepper.
- Tilsett olivenolje i pastaen når den er ferdig og bland den med skjellene
- Tilsett salt og pepper.
Kommentarer
Legg inn en kommentar