Persillerotsuppe med sprø skinke og persilleolje



Du trenger (For 1 person)
  • 300 g persillerot
  • 1 liten bukett timian
  • 4 skiver lufttørket skinke
  • 1/2 sjarlottløk
  • 1 ts jomfruolivenolje
  • 1/2 liter grønnsaksbuljong
  • 1 ss kaldpresset rapsolje
  • 1 bunt bredbladet persille
  • havsalt og nykvernet pepper
Slik gjør man
  1. Skjær løken fint og fres den i olivenolje til den er blank og myk.
  2. Skrell persillerøttene og skjær dem i fine terninger. Vend dem i løken og spe med grønnsaksbuljong. 
  3. Ha i timian og la suppen småputre i 10 min. 
  4. Fjern timian og blend suppen. 
  5. Hakk persillen ultrafint, og rør den medn rapsolje og litt salt og pepper. 
  6. Stek  skinken på bakepapir i 200 grader i ca 5 minutter til den er gyllen og sprø.
  7. Server suppen i varme suppetallerkner med persilleolje og heller skinke på toppen.
Næringsinnhold pr. porsjon
Energi          500 kcal
Protein         22,3 g
Fett              25,1 g
Karbohydr    55,2 g
Kostfiber      16,0 g
Kostfiber    13,9g

Kommentarer