Laks med asparges og bønnedipp




Du trenger (For 2 personer)
  • 250 g laksefilet
  • 3/4 dl teriyaki saus
  • 200 g grønne asparges
  • 100 g sukkererter
  • 2 stilker bladselleri
Bønnedip
  • 230 g kokte hvite bønner
  • 3/4 dl skyr
  • havsalt og nykvernet pepper
  • dijonsennep
  • 2 ss hakket bredbladet persille
Slik gjør man:
  1. Ha avrente bønner, skyr og persille i en blender. Smak til med salt, pepper og dijonsennep.
  2. Del laksen i porsjonstykker. Ha teriyaky saus i en pose og mariner laksestykkene i 4-6 timer i kjøleskapet. 
  3. La laksen renne av og stek i panne i 3-4 minutter
  4. Skjær asparges og sukkererter i strimler, og gi et oppkok i 30-60 sek i lettsaltet vann.
  5. Bland med strimlet bladselleri og anrett salaten med laks og bønnedip.
Næringsinnhold pr. porsjon
Energi          478 kcal
Protein           43,0 g
Fett                14,0 g
Karbohydr      51,0 g
Kostfiber         13,0 g er    13,9g

Kommentarer