Kalvefilet med poteter, brokkoli og jordbær





Du trenger (For 1 personer)
  • 50 g jordbær
  • 100 g brokkoli
  • 3 tynne skiver kalvekjøtt ca 50 g
  • 30 g mozzarella
  • 75 g små ferskpoteter
  • kaldpresset rapsolje
  • 1 ts jomfruoliven olje
  • 1 ts smør
  • havsalt og nykvernet pepper


Slik gjør man:
  1. Skrubb poteteene og del dem i to. Legg dem i en plast pose, og vend dem i 1 ts rapsolje, salt og pepper. Legg dem i en ildfast form og stek på 200 grader i 20-30 minutter.
  2. Skjær brokkolien grovt og legg den i en kjele. Salte og drypp litt rapsolje over. Hell over kokende vann, legg på lokk, og la det stå i 5 minutter. Hell ut vanne.
  3. Skyll jordbærene og del dem i 2 eller 4.
  4. Bank kjøttet flatt, legg å mozzarella og rull kjøttet rundt. Stek kjøttet i olivenolje og smør på alle sider, totalt ca i 10 minutter. Først på høy varme så på middels. Salte og pepre underveis.
  5. Anrett kjøttet med poteter, brokkoli og jordbær.

Næringsinnhold pr. porsjon
Energi          258 kcal
Protein         21,4 g
Fett                9,8 g
Karbohydr     23,5 g
Kostfiber         4,9 g

Kommentarer