Sellerirotsuppe, med brokkoli, eple og rødbetchips




Du trenger (For 1 personer)
  • 1 rødbete
  • 100 g sellerirot
  • 150 g brokkoli
  • 1/4 syrlig eple
  • kaldpreset rapsolje
  • havsalt og nykvernet pepper
  • 1/2 løk
  • 1 ts jomfruolivenolje
  • 1/2 liter grønnsaksbuljong
  • sitronsaft
  • 1 kvast bredbladet persille


Slik gjør man:
  1. Skrell og snitt rødløken i tynne skiver. Legg på en stekeplate med bakepapir, og pensle med rapsolje og dryss over salt. Stek i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter. Slå av ovnen og la ligge i ovnen med døren på gløtt. Legg så over på et kjøkken papir
  2. Skjær løken i terninger , varm olje i en kjeld og stek løken til den er myk og blank.
  3. Skjær sellerirot i terninger og tilsett i løkblandingen. Vend godt.
  4. Skjær brokkoli grovt og ha i kjelen.
  5. Spe på med grønnsaksbuljong og la putre i 10 minutter.
  6. Blend sammen suppen og smak til med salt og pepper.
  7. Skjær halve eplet i ternninger og drypp sitron over. 
  8. Skjær persillen grovt.
  9. Anrett suppen med eple, persille og rødbetchips.

Næringsinnhold pr. porsjon
Energi          228 kcal
Protein         13,8 g
Fett              19,1 g
Karbohydr    36,3 g
Kostfiber      12,3 g

Kommentarer