Ertesuppe med kamskjell



Du trenger (For 1 personer)
  • 200 g erter
  • en håndfull sitronmelisse
  • 2 kamskjell
  • en liten håndfull erteskudd
  • 2,5 ts jomfruolivenolje
  • 1 ss finhakket sjalottløk
  • 3 dl grønnsaksbuljong
  • 2 ts kaldpresset rapsolje
  • havsalt og nykvernet pepper
  • 1 sitron
Slik gjør man:
  1. Varm opp olje i en kjele, tilsett løken og stek blank og myk.
  2. Tilsett ertene, og hell i grønnsaksbuljong. 
  3. La suppen småkoke i 5 min.
  4. Blend med rapsolje og sitronmelisse. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  5. Stek kamskjell i olivenolje på sterk varme i 1 min på hver side.
  6. Anrett suppen med kamskjell, litt revet sitronskall og erteskudd.

Næringsinnhold pr. porsjon
Energi          418 kcal
Protein             28,3 g
Fett                  20,6 g
Karbohydr       35,5 g  
Kostfiber          10,1 g

Kommentarer