Kremet and med brokkoli & rødkålsalat med appelsin og lime



Du trenger (For 1 personer)
  • 1 andebryst
  • 100 g rødkål
  • 1 appelsin
  • 1 lime
  • 100 g brokkoli
  • 5 valnøttkjerner
  • 1 ts jomfruolivenolje
  • havsalt og nykvernet pepper
  • 1 dl ekstra lett melk (evt kokosmelk)
  • soyasaus
  • kaldpresset rapsolje
Slik gjør man:
  1. Rist valnøttkjerner i en tørr panne og avkjøl.
  2. Fjern fettet på andebrystet, og skjær resten i munnfullstore biter.
  3. Brun i panne med olivenolje, og krydre med salt og pepper. Senk varmen og stek videre i ca 10 min.
  4. Hell i melken, og la kjøttet ligge og bli kremet i ca 5 min. Gi sausen litt farge med soyasaus, og smak til med salt og pepper.
  5. Snitt rødkålen fint, og filitrer lime og appelsin. Drypp resterende saft over kålen, og dryss litt salt over.
  6. Legg brokkoli i en kjele med noen dråper rapsolje og litt salt. Hell over kokende vann, gi et oppkok, og hell av vannet. 
  7. Anrett kjøttet med råkostsalat med sitrusfrukter og valnøtter, drypp over litt rapsolje. Og med brokkolien ved siden av.

Næringsinnhold pr. porsjon
Energi          512 kcal
Protein             40,1 g
Fett                  23,2 g
Karbohydr        40,6 g  
Kostfiber            8,8 g

Kommentarer