Lammefilet på fennikelpuré med kikertsalat


Du trenger (For 1 personer)
  • 1 fennikel
  • 150 g lammefilet
  • 50 g bløtlagte og kokte kikerter
  • 50 g salat, rød ekeblad, frisésalat
  • 1 liten håndfull mynteblader
  • 2 ts jomfruolivenolje
  • sitronsaft
  • havsalt og nykvernet pepper
  • litt smør
Dijondressing:
  • 0,75 del jomfruolivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ts dijonsennep
    Slik gjør man:
    1. Skjær fennikel tynt og kok den mør i vann. Hell av vannet (Spar på noe).
    2. Klapp kjøttet tørt, salte og pepre. Stek kjøttet i smør i 4-8 min på hverside. Pakk inn i bakepapir og kjøkkenhåndkle.
    3. Skyll og slyng salaten. Anrett med kikerter, mynte og litt dressing.
    4. Blend fennikel med litt olje vann til en puré. Smak til med sitrion, salt og pepper.
    5. Skjær kjøttet i skiver, og anrett med pureen  og salaten.

    Næringsinnhold pr. porsjon
    Energi             486 kcal
    Protein             41,3 g
    Fett                  21,9 g
    Karbohydr       37,2 g
    Kostfiber          11,4 g


    Kommentarer