Ovnsbakt torsk med erter og myntesaus


Du trenger (For 1 personer)

  • 100 g erter
  • 25 g sugar snaps erter
  • 25 g sukkererter
  • 200 g torskefilet
  • 1 håndfull mynte
  • 1 ss kalpresset rapsolje
  • havsalt og nykvernet pepper
  • 1 ss akasiehonning
  • 1 ss hvitvineddik
  • 75 g ferskpoteter
Slik gjør man:
  1. Legg torsken i en ildfast form, og stek i ovnen på 200 grader i 10-12 minutter.
  2. Ha erter i en kjele, drypp over rapsoje og salte. Hell over kokende vann, gi et oppkok og hell av vannet umiddelbart.
  3. Blend mynteblader med rapsolje, honning og eddik. Smak til med salt og pepper.
  4. Kok potetene
  5. Anrett fisken med erter, poteter og myntesausen.

Næringsinnhold pr. porsjon
Energi               468 kcal
Protein             46,8 g
Fett                  14,4 g
Karbohydr        42 g
Kostfiber          8,5 g


Kommentarer