Råkostsalat med Grapefrukt, Kylling, Quinoa & Chilimandler



Du trenger (For 1 personer)
  • 20 g rød quinoa, evt lys eller svart
  • 1 kyllingfilet
  • 1/2 rosa grapefrukt
  • 1 håndfull brønnkarse
  • 100 g hvitkål
  • 1 ts jomfruolivenolje
  • havsalt og nykvernet pepper
  • 9 mandler
  • 1/2 ts og 1 ss kaldpresset rapsolje
  • 1/2 ts agavesirup eller akasiehonning
  • 1/4 ts støtte tørkede chiliflak

Slik gjør man:
  1. Kok quinoa som anvist på pakken og avkjøl den. 
  2. Skjær kylingen i terninger og rist dem i olivenoljen. Krydre med salt og pepper. 
  3. Rist mandlene i en tørr panne, og ha i 1/2 ts rapsolje, honning sammen med chiliflak og litt salt. Rør godt, og legg mandlene til avkjøling.
  4. Filitrer grapefrukten og samle opp saften.
  5. Finhakk halvparten av brønnkarsen og bland med en spiseskje rapsolje og en spiseskje av saften fra grapefrukten. Smak til med salt og pepper.
  6. Snitt kålen ultrafint og anrett med kylling, grapefrukt, quinoa, mandler, brønnkarse og brønnkarsedressingen.

Næringsinnhold pr. porsjon
Energi          490 kcal
Protein           32,2 g
Fett                27,1 g
Karbohydr      32,7 g
Kostfiber          5,3 g

Kommentarer