Risotto med erter og kylling



Du trenger (For 1 personer)
  • 1 kyllingfilet
  • 30 g risottoris
  • 100 g sukkererter
  • 1 liten håndfull erteskudd
  • 2 ts jomfruolivenolje
  • havsalt og nykvernet pepper
  • 1 ss finhakket sjalottløk
  • 2 ss tørr hvitvin
  • 1,5 dl vann
  • 1 ts kaldpresset rapsolje
  • 10 g parmesan
Slik gjør man:
  1. Pensle kyllingen med olivenolje, salte og pepre. Stek på høy varme til den er gyllen på begge sider. Sett i ovnen på 190 grader i 12 minutter.
  2. Varm olivenolje i en kjele, tilsett løk i terninger og stek til løken er myk og blank.
  3. Tilsett ris og rør. 
  4. Tilsett vann og hvitvin, og rør kontinuerlig i 15 min til risen er kokt.
  5. Tilsett rapsolje og parmesan.
  6. Hell erter i en kjele, drypp over rapsolje og salte. Hell kokende vann over og gi et raskt oppkok, før vannet helles av.
  7. Tilsett ertene i risottoen sammen med parmesan
  8. Anrett kylling i skiver med risotto og erteskudd. Kvern litt pepper over.

Næringsinnhold pr. porsjon
Energi          480 kcal
Protein             38,1 g
Fett                  19,2 g
Karbohydr        41,9 g  
Kostfiber            6,3 g

Kommentarer