Spisskål, brokkoli og ingefær med kalv i kokos og karri



Du trenger (For 1 personer)
  • 7 tørkede einebær
  • 125 g kalvekjøtt i strimler (filet eller mørbrad)
  • 1/4 spisskål
  • 3/4 kokosmelk
  • 200 g brokkolibuketter
  • 3 vårløk evt 1 liten løk eller 1 sjarlottløk
  • 1 ts jomfruolivenolje
  • 1 ts karri
  • 1 ts grurkemeie
  • 1 5 finrevet ingefær
  • 1 dl grønnsaksbuljong
  • havsalt og nykvernet pepper
  • kaldpresset rapsolje
  • 15 g fullkornpasta
Slik gjør man:
  1. Skjær lølken i skiver, varm olivenolje i en kjele, og stek løkskivene blanke og myke. Ha i kuttede einebær, karri, gurkemeie og ingefær i løken og vend godt.
  2. Ha i kjøttet og vend det godt i ca 1 min. 
  3. Snitt spisskål, og ha i kjelen med buljong og litt salt. La retten putre i 5-10 min til kjøttet er mørt.
  4. Tilsett kokosmelk og vend alt til det har en kremkonsistens. Smak til med salt og pepper.
  5. Kok pasta som anvist på pakken.
  6. Ha brokkolibuketter i en kjele, med litt salt og rapsolje over. Hell over kokende vann og la stå i 2-4 min.
  7. Anrett retten med pasta og brokkoli.

Næringsinnhold pr. porsjon
Energi           607 kcal
Protein           47,8 g
Fett                26,2 g
Karbohydr      52,4 g
Kostfiber           14 g

Kommentarer