Kveite med potetblinis, spinat og vaktelegg



Du trenger (For 1 personer)
  • 100 g spinat
  • 2 vaktelegg
  • 100 g kveite
  • 100 g potet
  • 1 ss mel
  • 1 ss skyr
  • 1 eggehvite
  • havsalt og nykvernet pepper
  • 1 egg
  • 1 ts rapsolje
  • 1 ts jomfruolivenolje
Slik gjør man:
  1. Skyll spinaten og ha i en kjele, og rør den over varme tilden er redusert. Renn av vannet i en sil.
  2. Kok vaktelegg i 3 min.
  3. Skrell poteter og skjær i skiver. Kok dem møte, og mos dem med en gaffel.
  4. Pisk eggehviten stiv med en klype salt.
  5. Rør most potet med egg, og deretter mel, skyr, olje og litt salt og pepper. Rør forsiktig inn eggehviteten. Stek to store pannekaker gyldne.
  6. Stek kveite på 190 grader i en ildfast form i 12 minutter.
  7. Anrett potetblinis med spinat, kveite og vaktelegg.

Næringsinnhold pr. porsjon
Energi               425 kcal
Protein             30,5 g
Fett                  28,8 g
Karbohydr       13,2 g  
Kostfiber           2,5 g

Kommentarer