Marinert kalvemørbrad med rosenkål



Du trenger (For 1 personer)
  • 2 ts ultrasmå ingefærterninger
  • 125 g kalvemørbrad
  • 3 vårløk
  • 150 g rosenkål
  • 2 ss soyasaus 
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss østerssaus
  • 1 ss ultrafint skåret sjalottløk
  • 1 ss jomfruolivenolje
  • 1 ts smør
  • 1 ts kaldpresset rapsolje
  • havsalt og nykvernet pepper
Slik gjør man:
  1. Legg kjøttet i en marinade av ingefær, østersays, soyasuas, sitronsaft, salt og pepper. Legg kaldt i 30 min.
  2. Skjær vårløk i tynne skiver, og bland med finskåret sjalottløk. 
  3. Del rosenkål og fjern de ytterste bladene. Legg i en kjele og drypp over litt rapsolje. Hell over kokende vann og gi et raskt oppkok. Ta kjelen av platen og hell av vannet.
  4. Stek kjøttet i ca8 min. Ha i all løken de siste minuttene. 
  5. Hell marinaden over kjøttet på slutten og kok opp. Pakk kjøttet i aluminiumsfolie og la hvile i 5 minutter. 
  6. Del kjøttet i skiver og anrett med rosenkål, marinade og løk.

Næringsinnhold pr. porsjon
Energi               431 kcal
Protein             34,1 g
Fett                  21,4 g
Karbohydr       29,6 g
Kostfiber           7,1 g

Kommentarer