Rødbet suppe med créme fraiche, rødløk og persille


 Du trenger (For 1 personer)
  • 200 g rødbeter
  • 2 ts rødvinseddik
  • 1 stilk bredbladet persille
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 rødløk
  • 50 g potet
  • 50 g gulrot
  • 1 ss jomfruolivenolje
  • 0,5 l grønnsaksbuljong
  • sitron
  • havsalt og nykvernet pepper
  • 3 ss skyr
Slik gjør man:
  1. Skjær av 1/4 av rødløken og spar. Skjær resten av løken og hvitløken grovt.
  2. Skjær potet, gulrot og rødbeter grovt i terninger. 
  3. Varm olje og stek løken myk og blank.
  4. Tilsett potet-, gulrot- og rødbetterninger og rør godt. 
  5. Spe med væsken og la suppen småkoken i 15 min.
  6. Finhakk resten av rødløken og hak persille fint.
  7. Blend suppen med eddik og varm den opp til den er gjennomvarm. Smak til med sitron, salt og pepper.
  8. Anrett suppen med skyr, persille og rødløk.

Næringsinnhold pr. porsjon  (1/2 porsjon)
Energi             237 kcal
Protein             8,6 g
Fett                  9,9 g
Karbohydr      31,3 g
Kostfiber          5,5 g

Kommentarer