Grillede svinekoteletter med glaserte gulrøtter og kjørvel


Du trenger (For 1 personer)
  • 250 g gulrøtter, gjerne i flere farger
  • 150 g svinekotelett
  • 1 liten håndfull kjørvel
  • 1 ts kaldpresset rapsolje
  • 1 ts jomfruolivenolje
  • 1 ss akasiehonning
  • havsalt og nykvernet pepper
 Grillsaus
  • Revet skall fra 2 sitroner
  • 1 dl olivenolje
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 200 g brun farin
  • 2 ss havsalt
  • 280 g konsentrert tomatpure
  • 4 ss dijonsennep
  • 4 ss wochestershiresaus
  • 1 ss søt paprika
  • 30 kvernpepper 
Slik gjør man:
  1. Rør alle ingrediensene til grillsausen sammen. Smør på kjøttet.
  2. Skjær gulrøttene i staver og ha dem i en kjele med rapsolje og litt salt. Hell over kokende vann, og hell straks av vannet. La gulrøttene renne av i en dørslag.
  3. Stek kjøttet.
  4. Rist gulrøttene i olivenolje i en stekepanne. Når de begynner å få litt farge tilsettes agavehoinning. Rør kontinuerlig til de er glaserte.
  5. Anrett kjøt og gulrøtter med kjørvel.

Næringsinnhold pr. porsjon
Energi               473 kcal
Protein             33,1 g
Fett                  22,6 g
Karbohydr       38,6 g  
Kostfiber          7,5 g

Kommentarer