Grønsakssuppe


Du trenger (For 1 personer)
  • 1 stilk stangselleri
  • 1/2 grønn chili
  • 1/2 ts tørket gurkemeie
  • 1 stilk sitrongress
  • 200 g blomkålbuketter
  • 1 tomat
  • 1 liten bit ingefær
  • 1 dl kokosmelk
  • 1 lime
  • 1 stilk frisk koriander
  • 1 liten løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ts jomfruolivenolje
  • 1 ts karri
  • 1/4 ts støtt, tørkede chiliflak
  • 2 dl kyllingbuljong
  • 1/2 boks flådde tomater
  • havsalt og nykvernet pepper.
Slik gjør man:
  1. Skjær stangselleri, chili, løk og hvitløk i skiver. Stek mykt og blankt i olje
  2. Tilsett karri, chili og gurkemeie. 
  3. Slå sitrongressstilken med en kniv og finn de myke innerste. Skjær dette tynt og ha i kjelen sammen med blomkålbuketter. 
  4. Skjær tomat i ternigner og ha i kjelen sammen med ingefær. 
  5. Spe med buljong og flådde tomater. La småkoke i 10 minutter.
  6. Ha i kokosmelk og kok i 5 minutter. 
  7. Smak til med limesaft, salt og pepper.
  8. Anrett med koriander.

Næringsinnhold pr. porsjon
Energi               483 kcal
Protein             12,3 g
Fett                  31,8 g
Karbohydr        44,3 g
Kostfiber          11,9 g

Kommentarer