Du trenger (For 1 personer)
- 1 stilk stangselleri
- 1/2 grønn chili
- 1/2 ts tørket gurkemeie
- 1 stilk sitrongress
- 200 g blomkålbuketter
- 1 tomat
- 1 liten bit ingefær
- 1 dl kokosmelk
- 1 lime
- 1 stilk frisk koriander
- 1 liten løk
- 1 fedd hvitløk
- 2 ts jomfruolivenolje
- 1 ts karri
- 1/4 ts støtt, tørkede chiliflak
- 2 dl kyllingbuljong
- 1/2 boks flådde tomater
- havsalt og nykvernet pepper.
- Skjær stangselleri, chili, løk og hvitløk i skiver. Stek mykt og blankt i olje
- Tilsett karri, chili og gurkemeie.
- Slå sitrongressstilken med en kniv og finn de myke innerste. Skjær dette tynt og ha i kjelen sammen med blomkålbuketter.
- Skjær tomat i ternigner og ha i kjelen sammen med ingefær.
- Spe med buljong og flådde tomater. La småkoke i 10 minutter.
- Ha i kokosmelk og kok i 5 minutter.
- Smak til med limesaft, salt og pepper.
- Anrett med koriander.
Næringsinnhold pr. porsjon
Energi 483 kcal
Protein 12,3 g
Fett 31,8 g
Karbohydr 44,3 g
Kostfiber 11,9 g
Kostfiber 11,9 g
Kommentarer
Legg inn en kommentar