Gulrotsuppe med røde linser, ingefær og kjøttboller



Du trenger (For 1 personer)
  • 40 g røde linser
  • 75 g karbonadedeig
  • 1 håndfull brønnkarse (Spirer)
  • 2 ts revet ingefær
  • havsalt og nykvernet pepper
  • 1 ts jomfruolivenolje
  • 1 ss finhakket løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 150 g gulrot
  • 4 dl grønnsaksbuljong
  • 2 ss konsentrert tomatpué
  • 1 sitron
  • 2 ts kaldpresset rapsolje
Slik gjør man:
  1. Kok 20 g linser i halvparten av tiden som står på pakken.
  2. Rør dem med kjøtt, løk, salt og pepper.
  3. Form små kjøttboller med en teskje, og ha i kokende vann. La putre i ca 10 min.
  4. Skjær hvitløk og gulrot i fine terninger. 
  5. Varm olivenolje i en kjele.
  6. Stek løk og hvitløk blank og myk,ha i gulroterningene og vend godt.
  7. Ha i buljong og tomat og la suppen småkoke i 15 min. 
  8. Blend med rapsolje og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  9. Anrett suppen med kjøttboller og karse spirer

Næringsinnhold pr. porsjon

Energi          468 kcal
Protein             30,9 g
Fett                  18,3 g
Karbohydr        49,5 g  
Kostfiber            8,7 g

Kommentarer