Linsesuppe



Du trenger (For 1 personer)
  • 1 liten purre
  • 1,5 ss røde linser
  • 10 g kokte kikerter
  • koriander
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1/4 løk
  • 1 gulrot
  • 1 ts jomfruolivenolje
  • 1/4 ts støtt chiliflak
  • 4 dl kyllingbuljong
  • 1 dl hakkede tomater
  • 1 ss konsentrert tomatpuré
  • 5 mandler
  • havsalt og kvernet pepper
Slik gjør man:
  1. Skjær løk og gulrot i terninger.
  2. Kutt purren i skiver. 
  3. Stek løken  og gulrot myk og blank. Tilsett chili og gurkemeie.
  4. Spe med buljong. La småkoke i 10 minutter og rør inn en ss olje.
  5. Tilsett moste tomater, tomatpuré og linser. Kok i 10 minutter til linsene er aldente.
  6. Rist mandler og kikerter i en tørr panne. Hakk mandler grovt. Smak til  med salt, pepper og chili.
  7. Anrett med kikerter, mandler og koriander.

Næringsinnhold pr. porsjon
Energi             402 kcal
Protein              12,9 g
Fett                   21,5 g
Karbohydr            45 g
Kostfiber             9,9 g

Kommentarer