Biff med søtpoteter og brokkolisalat



Du trenger (For 1 personer)
  • 100 g søtpotet
  • 200 g brokkolibuketer
  • 25 g maiskorn
  • 1 liten håndfull bredbladet persille
  • 200 g biff av okse eller kalv
  • kaldpresset rapsolje
  • havsalt og nykvernet pepper
  • 2 ts jomfruolivenolje
  • 1 liten terning smør
Slik gjør man:
  1. Skrell søtpoteter og skjør den i tynne skiver med mandolinjern. Legg på bakepapir, pensle med olje, salte og pepre. Stek på bakepapir i 30 min på 170 grader.
  2. Legg brokkolibuketter i en kjele og ha litt rapsolje over. Hell over kokende vann og legg på lokk.
  3. Krydre kjøttet med salt og pepper og stek i 2-3 minutter på hver side.
  4. Hel maisen i kjelen sammen med brokkoli og kok opp. Hell ut vannet.
  5. Anrett kjøttet med søtpotet frites og brokkolisalat med hakket persille over.

Næringsinnhold pr. porsjon
Energi               460 kcal
Protein             53,7 g
Fett                  14,9 g
Karbohydr        32,2 g  
Kostfiber            8,6 g

Kommentarer