Blomkålpizza med stekt sopp



Du trenger (For 1 personer)

Deig: 
  • 2–3 egg
  • 400 g blomkål
  • 15 g havsalt
Fyll
  • 200 g sopp (f.eks. kantareller)
  • 50 g ost (fast)
  • 100 g blomkål
  • 1 håndfull bredbladet persille
  • Litt jomfruolivenolje
Slik gjør man:
  1. Del blomkålen i store biter, og legg dem i en kjøkkenmaskin eller blender med litt salt. Rør til konsistensen er som couscous.
  2. Ha i ett egg om gangen. Når du har en jevn masse, fordeles den på seks små runde pizzabunner på ca. 20 cm i diameter, på to bakeark.
  3. Stek bunnene med en gang i en forvarmet ovn i 20 minutter på 200 grader.
  4. Rens soppen med en børste, og varm en stekepanne skikkelig.
  5. Stek soppen gyllen i pannen i litt olje, før du heller det i en sil eller på kjøkkenpapir. Krydre med salt og pepper.
  6. Hakk persillen grovt, høvle ost over med en potetskreller, og skjær blomkålen i tynne skiver med en skarp kniv, eller riv den grovt.
  7. Når bunnene er ferdigstekt og fyllet er klart, anrettes pizzaene. Fordel soppen på bunnene, og strø høvlet ost, blomkål og persille over.

Næringsinnhold pr. pizza
Energi: 142 kcal
Protein: 8,4 g
Fett: 10 g
Karbohydrat: 7 g
Kostfiber: 3,8 g

Kommentarer