Du trenger (For 2 personer)
- 2 kyllingbryst
- 2 dl rød quinoa
- 4 dl vann
- 1/2 brokkoli
- 1/2 blomkål
- 2 hjertesalat
- 1 håndfull moreller
- 4 ss ekstra virging olivenolje
- Forvarm stekeovnen til 175 grader.
- Varm så opp en stekepanne med litt olje. Krydre kyllingen med litt salt, pepper og gjerne litt tørket timian om du vil. Stek kyllingbrystene med skinnsiden ned til de er gylne.
- Legg dem så over i en ildfast form og stikk et digitalt steketermometer i den tykkeste delen av brystet. Ta ut kyllingen på 67-68 grader og la det hvile i minst 10 minutter før du skjærer i kjøttet. Med denne metoden får man alltid perfekt kylling
- Skyll uansett quinoa i kaldt vann før du har dem over i en gryte. Når det koker tar du av lokket og koker inn vannet i ca 20 minutter. Rør om av og til.
- Skyll og kutt en halv brokkoli og blomkål i en blender. Ta med stilkene også.
- Når quinoaen er ferdigkokt blander man brokkoli, blomkål og quinoa sammen.
- Rens salaten og del morellene i to. Fjern steinene.
- Server salaten med quinoablandingen, kyllingbryst og moreller. Drypp litt god olivenolje over og smak eventuelt til med salt og pepper.
Kommentarer
Legg inn en kommentar