Hasselnøttrundstykker



Du trenger (ca 10-15 rundstykker):

  • 3 1/2 dl vann
  • 500 g hvetemel
  • 50 g hakkede og ristede hasselnøtter
  • 50 g meierismør
  • 10 g havsalt
  • 25 g gjær
Slik gjør man:
  1. Varm opp 3 dl vann til ca 37 grader, spar 1/2 dl vann til senere. Bland i gjær.
  2. Hakk hasselnøtter og rist dem i en panne til de er lys brune.
  3. Bland hvetemel og havsalt sammen med vannet. Elt godt. Tilsett etterhvert resten av vannet.
  4. La deigen hvile i ca 1 time.
  5. Del så i ti emner og form til runde rundstykker. Dypp bollene i hasselnøttene og hev til dobbel størrelse.
  6. Stek midt i ovnene på 220 grader i 10-15 minutter.

Kommentarer