Moussaka




Du trenger (For 1 personer)
  • 125 g karbonadedeig
  • 1 gul paprika
  • 1 kvast rosmarin
  • 1 kvast oregano
  • 1/2 aubergine
  • bredbladet persille
  • 1/2 hvitløk
  • jomfruolivenolje
  • havsat og nykvernet pepper
  • 1/2 boks flådde, hakkede tomater
  • 1 mellomstor potet
  • 2 ss finrevet parmesan
Slik gjør man:
  1. Skjær all løken i terninger og fres den i 1 ts olivenolje. 
  2. Tilsett kjøttet og fres videre. Salte og pepre.
  3. Skjær paprika i terninger og ha i kjelen med bokstomater, rosmarin og oregano. La putre i 10 min og smak til.
  4. Skjær aubergine i skiver og potet i tynne skiver.
  5. Anrett i en liten ildfastform med auberginskiver med saus mellom og med et lag potet øverst. Pensle med olivenolje, og stek i ovnen på 200 grader i 30 minutter.
  6. Strø over parmesan og stek videre i 15 minutter.
  7. Anrett på skiver av gul paprika, og strø persille over. Server en halv porsjon

Næringsinnhold pr. porsjon (1/2 porsjon)
Energi              295 kcal
Protein             21,8 g
Fett                  13,6 g
Karbohydr        26,4 g
Kostfiber            7,2 g

Kommentarer