Ovnsbakt laks med aspargespoteter og grønnkål



Du trenger (For 1 personer)
  • 1 liten hånddull bredbladet persille
  • 1 liten hånddull brønnkarse
  • 1 liten hånddull dill
  • 100 g aspargespoteter
  • rapsolje
  • 1 laksefilet
  • 1 fedd hvitløk
  • olivenolje
  • 100 g grønnkål
  • 1/4 tørkede chiliflak
  • havsalt og kvernet pepper
Slik gjør man:
  1. Skyll krydder urter og slyng dem tørre
  2. Pensle poteter med rapsolje og salt og vend i persille. Stek i ildfastform i 25 min på 200g.
  3. Stek laksen i ildfast from på bakepapir i 12 min på 200 grader.
  4. Skrell hvitløk og skjær i tynne skiver. Stek gylne i en panne og legg på et kjøkken papir.
  5. Rens grønnkål ved å fjerne stilken. Stek i oliven olje og krydre med pepper, salt og chili underveis. Vend i hvitløkschips.
  6. Anrett kål med fisk, urter og poteter.

Næringsinnhold pr. porsjon
Energi          468 kcal
Protein             30,0 g
Fett                  28,0 g
Karbohydr       28,9 g  
Kostfiber          7,9 g

Kommentarer