Elgfilet med gorgonzolastappe



Du trenger (For 4 personer)
  • 800 g poteter
  • 2 dl melk
  • 80 g gorgonzola i biter
  • salt og pepper
  • 2 ss persille, hakket
  • 800 g elgfilet (kan byttes til reinsdyr, hjort eller oksefilet)
  • 2 ss frisk timian, hakket
  • 1 ss smør
  • 2 pærer
  • 1 dl pæresaft
  • 3 dl vann
  • 1 ss flytende honning
  • 2 dl sjysaus
Slik gjør man:
  1. Kok poteter myke og sil fra vannet. Mos poteter med melk til stappe og vend inn gorgonzolaosten. Smak til med salt og pepper og tilsett persille.
  2. Krydre kjøttet med salt, pepper og timian og brun på alle sider i smør. Etterstek i ovn på 175 grader i ca 20 minutter eller til kjernetemperatur er 60 grader. La kjøttet hvile.
  3. Skrell pærer og del på langs. Stek i smør og hell over litt honning. 
  4. Varm opp skyen og server.

Kommentarer