Du trenger (For 4 personer)
- 800 g poteter
- 2 dl melk
- 80 g gorgonzola i biter
- salt og pepper
- 2 ss persille, hakket
- 800 g elgfilet (kan byttes til reinsdyr, hjort eller oksefilet)
- 2 ss frisk timian, hakket
- 1 ss smør
- 2 pærer
- 1 dl pæresaft
- 3 dl vann
- 1 ss flytende honning
- 2 dl sjysaus
- Kok poteter myke og sil fra vannet. Mos poteter med melk til stappe og vend inn gorgonzolaosten. Smak til med salt og pepper og tilsett persille.
- Krydre kjøttet med salt, pepper og timian og brun på alle sider i smør. Etterstek i ovn på 175 grader i ca 20 minutter eller til kjernetemperatur er 60 grader. La kjøttet hvile.
- Skrell pærer og del på langs. Stek i smør og hell over litt honning.
- Varm opp skyen og server.
Kommentarer
Legg inn en kommentar