Kjøttboller med rødbeeter og kål





Du trenger (For 1 personer)
  • 150 g rødbeter
  • rød quinoa
  • 250 g karbonadedeig
  • 1 egg
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ss finrevet løk
  • 2 ts finrevet ingefær
  • havsalt
  • kvernet pepper
  • 1 ss smør
  • 1 dl kyllingbuljong
  • 1,5 dl ekstra lettmelk
  • karri
  • finrevet ingefær
  • kaldpresset rapsolje
  • 200 g finskåret spisskål
  • 1 håndfull bredbladet persille
Vinaigrette
  • 1 ss dijonsennep
  • 0,5 dl mørk balsamico
  • 1 dl jomfruolivenolje
  • 1 dl kaldpresset rapsolje
  • salt og nykvernet pepper.  

Slik gjør man:
  1. Gjør i stand rødbeter, skjær i mindre biter og stek i 25 min på 200 grader. Vend i vinaigrette.
  2. Kok quinoa som anvist på pakken .
  3. Bland farse med egg, mel, løk, ingefær, salt og pepper.
  4. Stek kjøttbollene i litt smøl.
  5. Smelt smør i en kjele og tilsett mel, og spe på med buljong og melk. La det putre til det er en fin glatt saus. Smak ti med karri og ingefær.
  6. Kok opp en kjele med vann og salt, og litt rapsolje.Ha i kålen og la koke i 1 min og sil.
  7. Anrett quinoa og kål med kjøttboller, saus og brønnkarse. Server rødbeter på siden.

Næringsinnhold pr. porsjon
Energi               675 kcal
Protein             41,5 g
Fett                  32,4 g
Karbohydr        57,8 g
Kostfiber            5,6 g

Kommentarer