Lammeskanker brassiert i mørk øl



Du trenger (For 3 personer)
  • 3 stk lammeskank
  • 3 stk finhakket løk
  • 1,5 ss olivenolje
  • 0,4 dl mørk øl
  • 1,5 ss tomatpuré
  • 1,5 ss worchestershiresaus
  • 5,5 dl kjøttkraft eller lammekraft
  • 1,5 ss brunt sukker
  • 1,5 ss hakket frisk rosemarin
  • 1/2 ts salt 
  • 1/2 ts pepper
 Rotmos:
  • 6 stk potet
  • 1/4 kålrot
  • 1/4 persillerot
  • 3 ss smør
  • 1 dl matfløte
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper 
Slik gjør man:
  1. Fres løk i olje i en tykkbunnet kjele til den er myk. Tilsett øl, tomatpuré og Worcestershiresaus, kok opp.
  2. Brun lammeskanker raskt på alle sider i en stekepanne. Ha dem over i gryten. Hell kraft i pannen, ha i sukker og varm opp under omrøring. Hell kraften over i gryten og tilsett rosmarin. Ha på lokk og la skankene småkoke på lav varme i 2-2 ½ time, til kjøttet løsner fra benet. Ta ut skankene og dekk dem med aluminiumsfolie.
  3. Skrell potet, kålrot og persillerot. Del grønnsakene i biter og kok dem møre i vann. Hell av vannet, tilsett smør og fløte, og mos alt jevnt. Smak til med salt og pepper.
  4. Kjør kjøttkraften jevn med en stavmikser og kok opp. La sausen småkoke under omrøring til den tykner, ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
  5. Anrett rotmos med lammeskanken og saus.

Kommentarer