Du trenger (For 3 personer)
- 3 stk lammeskank
- 3 stk finhakket løk
- 1,5 ss olivenolje
- 0,4 dl mørk øl
- 1,5 ss tomatpuré
- 1,5 ss worchestershiresaus
- 5,5 dl kjøttkraft eller lammekraft
- 1,5 ss brunt sukker
- 1,5 ss hakket frisk rosemarin
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 6 stk potet
- 1/4 kålrot
- 1/4 persillerot
- 3 ss smør
- 1 dl matfløte
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- Fres løk i olje i en tykkbunnet kjele til den er myk. Tilsett øl, tomatpuré og Worcestershiresaus, kok opp.
- Brun lammeskanker raskt på alle sider i en stekepanne. Ha dem over i gryten. Hell kraft i pannen, ha i sukker og varm opp under omrøring. Hell kraften over i gryten og tilsett rosmarin. Ha på lokk og la skankene småkoke på lav varme i 2-2 ½ time, til kjøttet løsner fra benet. Ta ut skankene og dekk dem med aluminiumsfolie.
- Skrell potet, kålrot og persillerot. Del grønnsakene i biter og kok dem møre i vann. Hell av vannet, tilsett smør og fløte, og mos alt jevnt. Smak til med salt og pepper.
- Kjør kjøttkraften jevn med en stavmikser og kok opp. La sausen småkoke under omrøring til den tykner, ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Anrett rotmos med lammeskanken og saus.
Kommentarer
Legg inn en kommentar