Linsesuppe med peanøttsmør



Du trenger (For 2-4 personer)
  • 4 fedd hvitløk
  • 15 ingefær
  • 1/2 dl lime eller sitronsaft
  • 1 håndfull frisk koriander
  • saft av 1 lime
  • 2 ss kokosolje til steking
  • 6 ss peanøttsmør
  • 1 dl kokosmelk
  • 4 dl grønnsaksbuljong
  • 3 ts soya
  • 4 ts chilisaus
  • 2 ts kokossukker
  • 175 g blomkål eller brokkoli
  • 50 g røde linser
  • 75 g spinat
  • salt
  • 4 ss peanøtter, 
  • basilikum eller thaibasilikum
Slik gjør man:
  1. Ha hvitløk, ingefær, lime og koriander i en minihakker. Kjør til en paste. Fres i olje i 2 minutter. Tilsett peanøttsmør, kokosmelk, buljongog la kokeopp.
  2. Tilsett tamari, limesaft, chilisaus, kakaosukke og la småkoke i 30 min.
  3.  Skjær brokkoli/blomkål i små buketter og tilsett i suppen sammen med linsene. La småkoke i 25 min. 
  4. Smak til med limesaft, chili, kokossukker og salt. 
  5. Anrett suppen med peanøtter og basilikum.

Kommentarer