Du trenger (For 2-4 personer)
- 4 fedd hvitløk
- 15 ingefær
- 1/2 dl lime eller sitronsaft
- 1 håndfull frisk koriander
- saft av 1 lime
- 2 ss kokosolje til steking
- 6 ss peanøttsmør
- 1 dl kokosmelk
- 4 dl grønnsaksbuljong
- 3 ts soya
- 4 ts chilisaus
- 2 ts kokossukker
- 175 g blomkål eller brokkoli
- 50 g røde linser
- 75 g spinat
- salt
- 4 ss peanøtter,
- basilikum eller thaibasilikum
- Ha hvitløk, ingefær, lime og koriander i en minihakker. Kjør til en paste. Fres i olje i 2 minutter. Tilsett peanøttsmør, kokosmelk, buljongog la kokeopp.
- Tilsett tamari, limesaft, chilisaus, kakaosukke og la småkoke i 30 min.
- Skjær brokkoli/blomkål i små buketter og tilsett i suppen sammen med linsene. La småkoke i 25 min.
- Smak til med limesaft, chili, kokossukker og salt.
- Anrett suppen med peanøtter og basilikum.
Kommentarer
Legg inn en kommentar